Blog: Maayke Vink

Het is vrijdagmiddag half 3. Er zijn nog leerlingen aan het schoonmaken; 2 wassen af, 2 trachten de vloer te vegen en nog 2 maken de tafels schoon. Klusjes die zich elke vrijdag herhalen… Er staat op de gang een collega op mij te wachten als ineens mijn telefoon gaat. Mijn broertje Remco… vreemd, hij belt mij niet vaak, wat zou er zijn…
Ik neem op. “Ja, wij zijn nog op zoek naar lopers voor de Roparun. Zou jij het leuk vinden om mee te gaan?” “Uh…” – Ondertussen aan mijn ander oor: “Juf, hij helpt niet mee met vegen…” – “Uh, Remco! Ik kom hierop terug!” En ik hang weer op.
Ik ‘werk’ mijn leerlingen de klas uit, beantwoord de vraag van mijn collega en bel mijn steun en toeverlaat op. Hij reageert enthousiast en zegt dat dit altijd nog op zijn ‘bucket list’ staat. Dat triggert mij weer om er serieus over na te denken om mee te doen. Het zou inderdaad wel heel erg goed voelen om juist nú mee te gaan doen! Juist nu we net afscheid hebben moeten nemen van een dierbare collega…
Ongeveer een half uur na het telefoontje van Remco, bel ik hem terug. “Hoi, ja is goed!” “Oh, dat heb je snel besloten! Oké, cool! You’re one of the club now!”

En nu zijn we nog maar amper een maand verwijderd van de start! Toch wel spannend! Zal ik genoeg hebben getraind? Ga ik geen last krijgen van mijn zij door het eten? Ga ik de streefsnelheid iedere keer weer halen? Ach, onzekerheden die ik wel de baas word als het zover is!

Ja, nou… ik ben dus Maayke Vink – zus van Remco . En ik ben groepsleerkracht in Amsterdam-West. Nu sta ik voor groep 5, maar heb ervaring in meerdere groepen. Voordat ik hier kwam werken heb ik als gymleerkracht in Monnickendam gewerkt. Als gymleerkracht is de Roparun dan ook een mooie aanvulling op mijn sport-CV! 
“Gymleerkracht dus… en wat voor sporten heb je dan zoal gedaan?” “Nou heb je even…?” Voetbal, judo, turnen, zwemmen, atletiek, streetdance, hockey, badminton… dan nog alle andere sporten op de ALO Amsterdam… en nu hardlopen en crossfit!

Naast mijn werk doe ik ook nog een masteropleiding tot gedragsspecialist, deze is ook – net als de voorbereidingen van de Roparun – bijna teneinde!
Vanaf vandaag…
Nog 24 nachten voor mijn studie tot mijn afstuderen…
En voor de Roparun nog 28 nachten waarin ik mij kan voorbereiden en de laatste euro’s kan ophalen!! Oh en mijn steun en toeverlaat… Hij heeft ook nog maar 28 nachten… hij moet immers ook presteren. Als fietser in ons team! Daarna kan er op zijn bucket list weer een ‘Vink’je bij! 

Heb jij al gedoneerd?? Niet twijfel!! Het komt op precies de goede plek! Check onze facebook pagina en klik op “doneren”!! Wel doen hoor!!!